Flytteliste - hvad skal I huske når din søn eller datter flytter hjemmefra?

Flytteliste – hvad skal I huske når din søn eller datter flytter hjemmefra?

Tiden er kommet! Dit barn er på vej væk fra barndomshjemmet og glæder sig til at skabe en ny og spændende tilværelse på egen hånd. I den forbindelse er der en masse, der skal ordnes. Og lige i dette tilfælde forventer dit barn nok, at du har det forkromede overblik. Men hvad er det nu lige, der skal være styr på?

Start med at gå på Borger.dk

Inde på Borger.dk kan du sammen med dit barn ordne en masse af de praktiske ting. Find NemID frem inden I starter. Inde på Borger.dk skal I blandt andet huske at senest 5 dage efter flytningen, skal dit barn anmelde flytningen til folkeregistret.

Når I har meldt flytning, så modtager PostNord automatisk besked. Men husk at dit barns navn skal stå på postkassen på den nye adresse, ellers har PostNord ikke pligt til at aflevere posten. Det betyder, at dit barn eksempelvis ikke modtager sit nye sundhedskort m.m.

Få valgt en læge

Det er også inde på Borger.dk, at I vælger en ny læge. Det koster ikke noget, når det er på grund af en flytning. Hvis dit barn flytter omkring studiestart, er det vigtigt, at I gør det hurtigst muligt, hvis dit barn gerne vil have en læge i nærheden af bopælen, da læger især i de store studiebyer i hurtigt kan have lukket for tilgang.

Læs også:  Planlægning af flytning for den unge

Hvordan med forsikring under flytningen/flyttegodset?

Lejer I et flyttefirma til at foretage flytningen, så husk at finde ud af, om flyttefirmaet har en ansvarsforsikring og hvilke skader, den dækker.

Flytter I selv indboet med en lejet lastbil, varebil eller trailer, så kontakt jeres forsikringsselskab for at høre, hvad selskabet dækker, og hvilke krav I skal opfylde for at få dækning for eventuelle skader.

Er den unge stadig dækket af jeres forsikring?

Hos nogle forsikringsselskaber er dit barn dækket af din indboforsikring til, at de er enten 18 eller 21 år og bor alene. Tjek derfor med dit forsikringsselskab, om dit barn er dækket ind.

Forbered selve flytningen

Det kommer tit som en stor overraskelse, hvor lang tid en flytning egentlig tager. Anbefal derfor din søn eller datter om at starte i god tid med at skaffe materialer til flytningen. Det er alt lige fra flyttekasser til aviser, bobleplast og lignende.

Når materialerne er i hus, kan du hjælpe dit barn med at pakke alle tingene ned. Start med at pakke de ting ned, som I ved ikke skal bruges lige foreløbig og gå i gang så tidligt som muligt inden selve flytningen. Det gør nemlig, at I kan få en hyggelig flyttedag sammen uden stress og jag, da I ikke står med et stort arbejde foran jer.

Læs også:  Planlægning af flytning for den unge

Store flyttedag

Få bestilt varebilen eller traileren i god tid!

i 2019 var 1. august årets travleste flyttedag, august er den måned i året hvor flest flytter på. En stor del af disse flytninger er unge mennesker, der flytter til studiebyererne, især Aarhus og København.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *