Her finder du boligen til dit barn

Rengøringstips til den unge, der flytter hjemmefra

Når din søn eller datter flytter hjemmefra, spekulerer du muligvis over, om dit barn overhovedet er klar til det. Gennem årene har du givet dit barn mere og mere ansvar, og han eller hun er nu klar til at være uafhængig på mange områder.

Men har dit barn helt styr på rengøringen? Inden dit barn flytter, er det en god idé at sikre dig, at du har givet alle dine rengøringstips videre. Herved er du måske garanteret, at dit barns bolig altid er ren, når du kommer på besøg.

4 forældretips, så dit barn husker rengøringen

Tip 1: Rengøringsudstyr og rengøringsmiddel

At bruge penge på rengøringsudstyr er nok noget af det sidste, dit barn ønsker. Så hvad kan du som forælder gøre?

Her kan du give dit barn en indflytningsgave, der indeholder rengøringsudstyr. Det kan være alt lige fra mikrofiberklude til en moppe, støvsuger eller en spand. Du kan også tilføje andre spændende gaver til pakken, som dit barn kan få glæde af.

Læs også:  Vaskeguide - den gode hjælp til at vaske korrekt

Ikke nok med at dit barn skal have rengøringsudstyr, er det ligeledes vigtigt med rengøringsmidler. Da din søn eller datters månedlige budget nok ikke er det største, er det en fordel, at de blot køber det på tilbud i et supermarked.

Du kan også lære dit barn at lave deres egen rengøringsmiddel ved brug af vand, citron og en smule sæbe. Dette er velegnet til enhver overflade.

Tip 2: Rengøring af de forskellige rum

Når dit barn er fuldt stokket op på rengøringsprodukter og rengøringsmiddel, kan du rådgive din søn eller datter om, hvordan de enkelte rum bedst muligt bliver rengjort.

Her er det værd at nævne, at alle overflader skal støves af, der skal støvsuges og eventuelt vaskes gulv, hvis det er muligt. Er der spejle og vinduer, skal disse også renses. Du kan eventuelt lave en tjekliste til dit barn, så der er større chance for, at alt rengøres regelmæssigt.

Læs også:  Vaskeguide - den gode hjælp til at vaske korrekt

Derudover er det vigtigt, at dit barn lærer at identificere, hvilke områder i boligen, der skal rengøres hyppigere end andre. Som regel er der tale om køkkenet og badeværelset. Rengøring af disse områder skal helst ske hver uge. Stuen og soveværelset skal naturligvis ikke overses, men hvis rummene er ryddelige, holdes de renere i længere tid.

Tip 3: Er køkkenet meget beskidt?

Hvis der er fedt og mange madrester på komfuret, kan det være svært at rengøre køkkenet grundigt, medmindre det tørres af med det samme. Varme temperaturer kan nemlig forvandle fedt og madrester til en klæbrig og fast plet.

Dit barn vil helt sikkert opleve dette på et tidspunkt. Og her kan du komme ind med din ekspertise. Ved blot at drysse bagepulver og en smule opvaskemiddel ovenpå komfuret og lade det sidde i noget tid, bliver det en del nemmere at fjerne fedt og madrester.

Tip 4: Lær dit barn at have det sjovt med rengøringen

At gøre rent er noget, som de fleste af os ikke nyder. Men du kan lære dit barn, at det ikke altid behøver at være en sur pligt, der blot skal overstås. Eksempelvis er det sjovere at gøre rent med musik. Musik gør alting sjovere, så inspirer dit barn til at lave en rengøringsplayliste med musik, der giver energi.

Læs også:  Vaskeguide - den gode hjælp til at vaske korrekt

Samtidigt kan du minde dit barn om, at rengøring er en form for motion. Hvis du husker dit barn på dette, kan det give din søn eller datter motivation til at gøre rent noget oftere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *