Er en roomie det rigtige valg for dit barn?

Er en roomie det rigtige valg for dit barn?

Inden din søn eller datter springer ud i at bo sammen med en roomie, er der en del overvejelser, som er gode at have på plads.

At dele hus eller lejlighed med andre kan nemlig have mange fordele, men bestemt også ulemper, hvis forarbejdet ikke er gjort ordentligt.

Hvem skal dit barn bo sammen med?

Der er mange forskellige måder at finde en roomie. Det kan være, at det er dit barn og en ven eller veninde, der skal finde et sted at bo sammen.

Der er også den mulighed, at dit barn har en lejlighed, hvor han/hun ønsker at bo sammen med en, så udgifterne kan deles. Tredje mulighed er, at dit barn flytter ind hos en, der søger en bofælle.
Uanset under hvilke omstændigheder dit barn får sig en roomie, så er det en god idé, at tage en snak med dit barn om, hvad der skal lægges vægt på.

Læs også:  Hvor i studiebyen skal mit barn bo? Find den perfekte bolig

Få det juridiske på plads

Uanset hvem din søn eller datter vælger at bo sammen med, er det vigtigt, at der bliver lavet en skriftlig lejeaftale, som er underskrevet af alle parter.

I lejeaftalen bør det fremgå hvad alles rettigheder og forpligtelser er. Der skal tages højde for fordelingen af den økonomiske del såsom husleje, vand, el, licens m.m.
Lejeaftalen skal ligeledes indeholde, hvordan opsigelse af lejemålet foregår fra begge parters side. Hvor lang opsigelsesfrist, hvordan med istandsættelse, et eventuelt depositum og så videre.

Lav en forventningsafstemning

For at undgå konflikter bør dit barn forventningsafstemme med roomien. Hvilke vaner og rutiner har de hver især, og hvordan kan fordelingen af tid på badeværelset og i køkkenet bedst komme til at fungere for dem i dagligdagen.

Noget andet, som hurtigt kan blive en kilde til uenighed, er rengøring af fællesfaciliteterne. Hvor tit skal dette foregå, og hvem gør hvad? Hvad forstår henholdsvis dit barn og roomien ved en ”ordentlig rengøring”? Det er godt at få dette udspecificeret, så der ikke er tvivl om dette.

Læs også:  Hvilken boligform er bedst til dit barn

Hvis de unge ikke laver mad sammen, hvordan skal køkkenet så efterlades? Er der ikke et fælles madbudget, hvordan fordeles køleskabet?
Det kan også hænde, at der er ting, der går i stykker. Hvad hvis toilettet ikke virker, eller hvis køleskabet går i stykker?

Det er derfor en god idé, at du som forældre vejleder dit barn til en god start med en ny roomie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *