Flere unge dropper tandlægen – sådan hjælper du

Flere unge dropper tandlægen – sådan hjælper du

Over 60 % studerende vælger at lade være med at gå til tandlægen, da de synes, det er for dyrt og for stor en udgift, når de er flyttet hjemmefra og er på SU.
De glemmer dog, at det er for deres sundheds skyld, og at det er langt billigere at forebygge end at udbedre skader på tænderne. Men hvordan får du dit barn til at fortsætte med at gå til tandlæge?

Ingen kvaler, mor og far betaler

Den nemmeste løsning er naturligvis, at du betaler for eftersynet og evn behandling.

Men du kunne også lave en aftale om, at du som forældre betaler for selve eftersynet, og at din søn eller datter selv betaler for evn. behandling. På den måde lærer dit barn også at det nok er en god idé, lige at få huske at få brugt tandtråden.

Studierabat hos udvalgte tandlæger

Det er muligt at finde tandlæger som giver 25 % i rabat og enda med mulighed for at betale for behandlingen over tre måneder. Sammenlign priserne ved de forskellig tandlæger inden.

Læs også:  Hvornår har den unge brug for et sabbatår/fjumreår?

Bliv medlem af Sygeforsikringen Danmark

En anden god idé kan være, at du hjælper dit barn med at melde sig ind i Sygeforsikringen Danmark. Med sådan et medlemskab kan dit barn få minimeret udgifterne til tandlægen, brillerne, kontaktlinserne, vaccinationer m.m., hvilket kan lune godt i et SU-budget.

Sygeforsikringen Danmark giver ekstra fordele til unge mellem 18 og 25 år, som er med i en tilskudsberettiget gruppe. I gruppe 5, der koster 380 kr. i kvartalet, gives der et 100 % tilskud til et tandeftersyn, tandrensning med mere.

Her kan du sammen med din søn eller datter prøve at regne på, hvorvidt det kan betale sig med et medlemskab af Sygeforsikringen Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *