Hvordan udnyttes få kvadratmeter på bedst mulig vis?

Hvordan udnyttes få kvadratmeter på bedst mulig vis?

Skal dit barn flytte ind i en studiebolig, er pladsen ofte trang. Derfor gælder det om at indrette boligen så praktisk og funktionelt som muligt, så dit barn kan føle sig hjemme på de få kvadratmeter.

For at din søn eller datter skal føle sig godt tilpas i sin nye bolig, er det vigtigt, at du er opmærksom på, at du ikke overtager indretningsprocessen, men i stedet lader dit barn bestemme størstedelen. Der er derfor en balancegang, når du skal rådgive dit barn. Prøv så vidt muligt kun at komme med gode råd, når du bliver spurgt.

Sådan kan du som forælder hjælpe

Når dit barn spørger om råd og vejledning i forhold til indretning, kan I enten sætte jer sammen og få inspiration eller sende links til hinanden fra de mange boligblogge, der findes på nettet.

Der findes heldigvis et hav af kreative løsninger til mindre boliger. Er der lidt af en handyman gemt i far, er der endnu flere optimale løsninger.

Læs også:  Hvad har et ungt menneske der flytter hjemmefra brug for?

De helt basale gode råd til den lille bolig

  • Bør holdes i lyse farver, da det skaber en større rumfølelse.
  • Brug af spejle på væggen giver indtryk af, at rummet er større.
  • Undgå alle unødvendige nipsting – det giver mere luft.
  • Giv plads til flere mindre møbler frem for færre store møbler. Det gør boligen mere rummelig.
  • Tænk i multifunktionelle møbler – eksempelvis findes der et altanbord, der også er et tørrestativ.

Brug den sparsomme plads fornuftigt

For at spare gulvplads kan det være en rigtig god idé med en skabsseng. En skabsseng kan nemlig slås op af væggen, når den ikke er i brug. Gulvpladsen kan så benyttes til en spiseplads, der består af et lille sammenklappeligt bord og sammenklappelige stole.

Opdelingen af et rum kan ske med enten et gardin eller en rumdeler. Rumdeleren har dog den fordel, at der også er masser af opbevaringsplads i den. Er der hjul på rumdeleren, er den desuden nem at flytte rundt på, hvis indretningen pludselig skal være anderledes.

Læs også:  Indret værelset/lejligheden uden at formøble hele formuen

I små hjem kan det til tider være svært at finde møbler, der passer perfekt i målene. Det kan derfor være smart med gør-det-selv-løsninger, der passer til målene i dit barns studiebolig. Du kan derfor hjælpe dit barn med at lave egne hylder, reoler, et skrivebord, et sted til opbevaring af tøj med mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *