Boligstøtte til studieboligen?

Boligstøtte til studieboligen / ungdomsboligen

Boligstøtte også kaldet boligsikring, er et fint tilskud til den sparsomme SU, så det gælder bare om at få søgt. Det er dog lidt af en jungle at finde rundt i. Det er derfor en stor hjælp for dit barn, hvis du sætter dig ind i, hvad der er hoved og hale i forhold til mulighederne for boligstøtte.

Unges boligforhold, hvor der ikke kan opnås boligstøtte

Boligforholdene har indflydelse på, om dit barn kan modtage boligstøtte. Det betyder, at det kommer an på, hvordan dit barn bor i forhold til, om der er en reel chance for at få boligstøtte. Der er ikke mulighed for boligstøtte, hvis dit barn:

  • Ejer sin egen bolig – Hus, andelslejlighed eller ejerlejlighed
  • Ikke bor i en helårsbolig – Det kan eksempelvis være et sommerhus eller et kolonihavehus
  • Ikke har eget køkken – Der skal som minimum være eget lille tekøkken med vand og aflø Bor dit barn på kollegie med fælleskøkken, er der altså ikke mulighed for boligstøtte.
Læs også:  Sådan hjælper du dit barn med at finde billige studiebøger

Hvis dit barn ikke opfylder ovenstående, er det værd at læse med videre, da der herved kan være mulighed for boligstøtte.

Boligstøtte ved til fremleje og forældrekøb?

Det er ikke noget problem, at dit barn bor til fremleje eller i en lejlighed, som du har købt. Dit barn kan stadig få boligstøtte, så længe der er en lejekontrakt.

Hvis du har til hensigt at leje et værelse ud i lejligheden til endnu en studerende, eller hvis jeres barn fremlejer et værelse, hvor der også bor andre, skal I være opmærksomme på, at mulighederne for boligstøtte ændrer sig.

Boligstøtten bliver påvirket af din søn eller datters rommie

Når dit barn bor sammen med andre i en lejlighed eller i et hus, påvirker det boligstøtten. Der skal laves en samlet ansøgning for hele husstanden. Det er altså kun én af husstandens beboere, der kan søge om boligstøtte.

Boligstøtten bliver beregnet på baggrund af alle beboernes samlede indkomst og deres samlede husleje. Hvis der bevilges boligstøtte til de unge. Den som har ansøgt om boligstøtten modtager beløbet, som de jo så kan fordele.

Læs også:  Madbudget for studerende på SU

Boligstøtten til studieboligen afgøres af disse 3 ting:

Hvor meget dit barn kan få i boligstøtte afhænger altså af disse faktorer:

  • Hvor stor boligen er
  • Hvad dit barns indkomst er
  • Hvad dit barns og eventuelle roomies samlede indkomst er

Du kan hjælpe din søn eller datter med at beregne, hvad han/hun kan få i boligstøtte gå ind på borger.dk her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *