Sådan hjælper du dit unge menneske i gang med legatsøgningen til studiet

Sådan hjælper du dit unge menneske i gang med legatsøgningen til studiet

Det er ikke svært at søge legater, men det er lidt tidskrævende. Dog er det en god mulighed for at få et tilskud til hverdagens økonomi, da der kan ligge nogle kroner og vente på din søn/datter, som er flyttet hjemmefra for at studere.

Nogle gange kræver det blot, at dit barn kommer fra en bestemt del af landet, mens et andet krav kan være en bestemt studieretning.

Det er ikke sikkert, at det lykkes første gang, men der er mange muligheder, når det kommer til legater. Enhver mønt på den studerendes vej gør lykke, så hvordan hjælper du din søn eller datter i gang med legatsøgningen?

Hvor kan mit barn finde legater?

Der findes mange gode ressourcer på nettet, hvor det er muligt at finde forskellige legater. I kan blandt andet tage et kig på:

  • Legatnet.dk: Her kan den unge hurtigt få et overblik over legater.
  • Uddannelseslegater fra kommunerne i Danmark såsom Københavns Kommune (separat hjemmeside for hver enkelt kommune).
  • Studerendeonline.dk: Her kan den unge kigge i en database med mange danske legater.
  • Legatbogen.dk: Få et overblik over fonde og legater.
Læs også:  Hvordan undgår du at dit barn optager et kviklån

Hvordan skal mit barn gribe en legatansøgning an?

Første skridt er, at dit barn finder de legater, han/hun gerne vil søge. Når det er gjort, skal der laves en god legatansøgning. Mens nogle legater kan søges online via et skema, er der andre, hvor dit barn skal lave en motiveret ansøgning.

I denne ansøgning skal den unge forklare ansøgningens formål, hvorfor legatet søges og hans/hendes baggrund m.m. Et godt tip er, at dit barn laver en standardskabelon til en ansøgning, der herefter kan tilpasses alt efter legatet. Mangler din søn eller datter hjælp til at skrive en god legatansøgning, så tag et kig på disse tips hos Studerendeonline.dk.

Der er også en alternativ måde at få del i legaterne, som du kan læse om herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *