Planlægning af flytning for den unge

Planlægning af flytning, når den unge skal flytte hjemmefra

Om et par måneder får dit barn at vide, hvor de er kommet ind på en uddannelse. Er uddannelsesinstitutionen ikke i nærområdet, betyder det, at dit barn skal flytte og stå på egne ben. Og en flytning er lig med udgifter.

Derfor er det vigtigt, at pengene bruges klogt. Her kan du, som forælder, hjælpe dit barn med at planlægge flytningen, så den bliver så omkostningsfri som mulig.

Lej en trailer gratis eller til en billig penge

I stedet for at betale et flyttefirma, så undersøg hvad dit barn har af muligheder. Der findes eksempelvis firmaer, der gratis (eller til en billig penge) udlejer trailere.

Hos Freetrailer kan I leje en gratis, lukket trailer, hvor der er plads til cirka 48 flyttekasser. Traileren kan afhentes direkte i en butik såsom Ikea, Bilka eller Silvan. Det anbefales, at traileren på forhånd reserveres for at sikre, at dit barn kan flytte på den planlagte dag. Det koster kun 29 kroner [2020 priser].

Læs også:  Flytteliste - hvad skal I huske når din søn eller datter flytter hjemmefra?

Lej en kassevogn

En anden mulighed er, at du hjælper med at leje en kassevogn. Lejer du en kassevogn, vil din indboforsikring typisk dække selve flytningen, hvis der sker noget undervejs.

Vær opmærksom på hvad forsikringen indeholder og tjek efter. Sørg for, at bilen er godt forsikret, så der ikke kommer uforudsete udgifter i flyttebudgettet.

Spar penge og køb brugte flyttekasser

Et godt råd, som du kan give videre til dit barn, er, at købe brugte flyttekasser. Takket være sider som Den Blå Avis og Facebook Marketplace er der stor chance for, at I kan finde flyttekasser i nærområdet. Det er dog vigtigt, at flyttekasserne er i god stand, så de ikke går i stykker under flytningen.

Få venner til at hjælpe og hold en afskedsfest

Dit barns venner kan sikkert overtales til at hjælpe med flytningen, hvis du sørger for, at der er pizza, øl og cola. Det er med til at gøre flytningen sjov, og der kan holdes en afskedsfest på samme tid.

Læs også:  Flytteliste - hvad skal I huske når din søn eller datter flytter hjemmefra?

1. august er store flyttedag i Danmark

Da august er årets travleste flyttemåned, er det vigtigt, at dit barn har styr på alt det praktiske. Det kan være svært at finde en flyttebil lige inden studiestart, da der er mange om buddet.
I gennemsnit finder der nemlig knap 90.000 flytninger sted i august. I 2019 flyttede hele 93.841 danskere i august måned. Og bare den 1. august 2019 foregik over en tredjedel af disse flytninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *