Sådan spiser dit barn sundt og billigt på et stramt budget

Sådan spiser dit barn sundt og billigt på et stramt budget

Det er muligt at spise godt uden at sprænge banken. Unge mennesker kan også lide mad, der smager af noget og er sundt. De unge behøver ikke at leve af pasta og ketchup på en SU. Det kan sagtens gøres sundere uden, at det koster en hel herregårdsbøf. At spise sundt handler nemlig ikke kun om økologiske fødevarer og dyre madvarer af kendte mærkevarer.

Faktisk er nogle af de billigste og mest almindelige fødevarer de sundeste. Hvis din søn eller datter er i tvivl om, hvordan det kan lade sig gøre at spise sundt og billigt på en SU, kan du som forælder sagtens hjælpe med flere tips og tricks.

Sådan rådgiver du dit barn

Meget afhænger selvfølgelig om hvad i sammen har spist der hjemme og hvor aktiv det unge menneske har været i køkkenet.

Undgå færdigtilberedte råvarer

At hakke grøntsager selv, skære kød i terninger til spyd eller selv vaske salaten tager ekstra tid. Men for at spare penge, er dette en god idé. Fortæl dit barn, at der ikke er nogen grund til at betale for færdighakkede løg, når det er billigere at købe en pose med hele løg.

Læs også:  Unge udskyder tandlægebesøget – måske er det gratis...

Og så alligevel, hvis din søn eller datter skal spise feks spidskål 5 dage i træk, for at undgå madspil, så er alternativet med en pose med færdig hakkede grøntsager ikke så tosset endda – også for at få lidt varieret kost.

Vær fleksibel

Lær dit barn, at det er en fordel at være fleksibel på indkøbsturene. Er der kødsovs på madplanen, men hakket kyllingekød på tilbud, kan der spares penge på denne måde. Fortæl dit barn, at det altid er klogt at gå efter tilbudsvarer og kortids-varer, når de skal bruges inden for kort tid.

Dåsemad er OK

Der er intet galt med laks og tun på dåse og det er altid rart at have et lille lager feks tomatpure, flåede tomater og tun i olie eller vand. Så har børnene altid mulighed for at bikse en hurtig ret sammen.

Frossen frugt og grønt er også godt

Er der adgang til en fryser kan din søn eller datter købe lidt stort ind hvis der lige er tilbud på livretten. I mange tilfælde er frosne frugter og grøntsager lige så sunde som friske. Frossen frugter og grøntsager kan bruges i mange opskrifter, som du eventuelt kan vise dit barn. Det kan bruges til alt lige fra gryderetter til smoothies eller en lækker wokret.

Læs også:  Motion giver en ekstra gevinst for dit barn

Giv dit barn en kogebog fyldt med sunde og billige opskrifter
Er dit barn ved at flytte hjemmefra, eller er han/hun netop flyttet, er det måske en god gaveidé en kogebog med lækre, sunde og billige opskrifter. Der er nok at vælge mellem.

Optimal eksamensmad

Jo det findes faktisk, hvis din søn eller datter snart skal til eksamen, er det vigtigt med den rette kost. Her kan du som forældre rådgive dit barn til, hvad der vil være bedst at spise. En god hjernekost indeholder fuldkornsprodukter, fisk, grøntsager, nødder og frø, bælgfrugter og frugt.

Det er vigtigt, at dit barn reducerer indtaget af hurtige kulhydrater, som feks pasta og i stedet holder blodsukkeret stabilt. Det giver den unges hjerne de bedste arbejdsbetingelser.

Men lad det nu ikke blive en stressfaktor, der er jo nok at tænke på i forvejen.

En tanke om “Sådan spiser dit barn sundt og billigt på et stramt budget

  1. Pingback: Madbudget for studerende på SU - Love from Home

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *