Skal din søn eller datter have et studiejob under uddannelsen?

Skal din søn eller datter have et studiejob under uddannelsen?

Der er argumenter både for og imod, når det kommer til, om dit barn skal have et studiejob. Et studiejob kan lære dit barn mange nødvendige færdigheder. Men ekstra ansvar kan også lægge pres på studie- og det sociale liv. Tag en snak med dit barn, måske når I snakker om budgettet -så finder I måske ud af, at er det en nødvendighed for at få det hele til at hænge sammen

At opveje fordelene med ulemperne bør ske via en åben dialog med dit barn.

Fordele

  • Det giver et meget bredere perspektiv på livet at få en fornemmelse for, hvordan et arbejdsliv rent faktisk fungerer.
  • Et studiejob kan lære dit barn vigtige livsfærdigheder såsom at tage et ansvar med problemer, opgaver m.m. Det giver din søn eller datter en værdifuld erhvervserfaring, som ser godt ud på et CV.
  • Det kan også bidrage til at skabe et større netværk og give muligheder i forhold til eventuelt arbejde i fremtiden – især hvis jobbet er relateret til studiet. Mange arbejdsgivere lægger vægt på relevant erfaring, når dit barn skal have et arbejde efter endt uddannelse.
  • At gå på arbejde regelmæssigt giver den unge mulighed for at lære at planlægge sin tid, og med det kommer en følelse af ansvar.
  • Et barn, der tjener sine egne penge får større forståelse for penges væ Din søn eller datter vil lære, at penge ikke vokser på træerne.
Læs også:  Boligstøtte til studieboligen / ungdomsboligen

Får dit barn et studiejob, er det vigtigt, når indtjeningen overstiger fribeløbet, at få reguleret skattekortet, så han/hun ikke kommer i gæld til det offentlige.

Ulemper

  • Dit barn kan komme under et stort pres, da den unge nu skal jonglere mellem både skole og arbejde.
  • Selvom et studiejob ikke er et fuldtidsarbejde, kan det have en indvirkning på dit barns faglige præ Et studiejob kan give mindre tid til at fordybe sig i studiet, da der også skal være tid til arbejdet.

I sidste ende er det selvfølgelig din datter eller søn der selv skal træffe en afgørelse.

De unge mennesker er heldigvis gode til at udvikle sig. Det kan også give deres selvtillid et boost med et job – se hvad jeg kan klare.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *