Værd at vide om kvote 2: Hjælp dit barn med at få styr på adgangskrav, ansøgningsfrister m.m.

Værd at vide om kvote 2: Hjælp dit barn med at få styr på adgangskrav, ansøgningsfrister m.m.

Opfylder dit barn ikke karaktereravet er der stadig mulighed for at blive optaget. Din datter eller søn kan søge via kvote 2 og deltage i testbaseret optag. Vær opmærksom på at der kan være krav til gennemsnitskarakteren fra den gymnasiale eksamen, for at deltage i adgangsprøven.

Skal dit barn søge ind på drømmeuddannelsen via kvote 2, men er det svært at overskue, hvordan processen foregår? Som forælder kan du hjælpe med at få styr på de generelle informationer vedrørende kvote 2, så det bliver mere overskueligt for din søn eller datter.

Hvad er kvote 2, og hvilke kriterier er der?

I kvote 2 bliver dit barns ansøgning vurderet ud fra det enkelte uddannelsessteds kriterier og ikke kun karaktergennemsnittet. Det kan variere fra uddannelse til uddannelse, så første trin er at tjekke dette. Kvalifikationer, som ansøgningen typisk vurderes ud fra, er:

  • Erhvervsarbejde
  • Højskoleophold
  • Udenlandsophold
  • Anden uddannelse
  • Motiveret ansøgning
  • Optagelsesprøve/optagelsessamtale
  • Politisk arbejde, frivilligt arbejde m.m.

For at være sikker på, at du kan rådgive dit barn bedst muligt, er det en rigtig god idé at kigge på kriterier og optagelsesregler hos ug.dk.

Læs også:  Når drømmestudiet er fundet, så skal der vælges studieby

Hvornår er ansøgningsfristen?

Ansøgningen til kvote 2 åbner den 1. februar på optagelse.dk. Ansøgningsfristen er den 15. marts kl.12.00. Den 28. juli vil ansøgere få svar på kvote 2-ansøgningen (også kvote 1). Hvis den 28. juli falder en lørdag eller søndag, vil svaret komme om fredagen.

OBS! Tjek venligst selv hjemmesiderne for eventuelle ændringer pga COVID-19!

Er det bedst at søge via kvote 1 eller kvote 2?

Det kommer an på dit barns karaktergennemsnit og uddannelsen. Før dit barn kan søge i kvote 1, skal han/hun have en gymnasial uddannelse. I kvote 1 vil han/hun udelukkende blive vurderet på karaktergennemsnittet.

Det er en god idé, at dit barn kigger på adgangskvotienten for den specifikke uddannelse fra sidste år, så I kan se, om ansøgningen om optagelse skal ske via kvote 1 eller kvote 2. Husk at adgangskvotienten kan stige. Se dem fra sidste år hos ug.dk.

Hvis I er usikre på, om din søn eller datters karaktergennemsnit er højt nok til en optagelse via kvote 1, er det en god idé at søge i kvote 2. På den måde bliver ansøgningen vurderet i både kvote 1 og kvote 2. I skal dog huske at researche uddannelsesstedets kvote 2-kriterier grundigt inden da.

Læs også:  Vinterstart på videregående uddannelser? - læs om de 3 fordele

Hvad er en motiveret ansøgning?

Søger dit barn optagelse via kvote 2, er der mange uddannelsessteder, som ønsker en motiveret ansøgning, som en del af deres kriterier.

Ansøgningen skal begrunde, hvorfor dit barn ønsker at starte på uddannelsen og fortælle om hans/hendes baggrund, kvalifikationer, erfaring m.m.

Gode råd til at skrive en motiveret ansøgning til kvote 2 ansøgning

Dit barn skal sætte sig godt ind i uddannelsen og fokusere på hans/hendes motivation for netop at komme ind på denne uddannelse. Find gode råd til at skrive en motiveret ansøgning hos ug.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *