Her finder du boligen til dit barn

Vaskeguide – den gode hjælp til at vaske korrekt

Det går bare så hurtigt! Pludseligt er dit barn vokset op og skal til at flytte hjemmefra. Men du har jo helt glemt at få lært dit barn at vaske tøj – hvad gør du?

Det kan hurtigt gå hen og blive nogle dyre lærepenge, når alle knægtens hvide T-shirts eller tøsens silketrusser er blevet lyserøde. Vi har derfor lavet en vaskeguide, så du kan få hjælp til at rådgive dit barn, inden han eller hun flyver fra reden.

Hvor tit skal tøjet vaskes?

Først og fremmest kan du lave en lille sjov seddel, som du eventuelt kan hænge på vaskemaskinen. Herpå skriver du alle dine gode råd. Skriv det, som du ved, at dit barn har behov for at vide. Her er et par eksempler til, hvordan du kan rådgive dit barn:

  • Du har jo helt styr på, hvor tit dit tøj skal vaskes, fordi du skifter jo tøj flere gange dagligt for derefter at smide det til vask. Så vask dit tøj, før dit tøjskab er tomt.
  • Det sker jo sommetider, at du får pletter på tøjet. Når det forekommer, så vask dit tøj så hurtigt som muligt. Her tænker mor og far på, at du skal vaske tøjet lige så snart, du kommer i nærheden af din vaskemaskine.
  • Dine håndklæder skal vaskes, når du har brugt dem 3 – 4 gange, og sengetøjet skal vaskes hver anden uge.
Læs også:  Rengøringstips til den unge, der flytter hjemmefra

Hjælp til sortering af vasketøjet

Hjælp dit barn med at overskue hele sorteringsprocessen. Lav nogle sedler med tekster som lyst, mørkt og så videre.

Har dit barn uldtøj eller tøj i sarte tekstiler, så sørg for at der også er en seddel til det. Til din datter kan du lave en seddel, hvorpå der står brystholdere + husk separat vaskepose.

Put sedlerne i plastiklommer, så de kan bruges igen og igen. Nu kan dit barn sortere i bunker og derefter vaske tøjet.

Vaskeanvisning for begyndere

Vis dit barn, at alt tøj har en vaskeanvisning, som blandt andet viser, hvilken temperatur, det skal vaskes på. En vaskeanvisning kan dog godt være temmelig forvirrende for en nybegynder.

Du kan derfor give dit barn en håndsrækning ved at finde en guide til ”Hvad betyder vaskesymbolerne på vaskeanvisningen?” på internettet. Find en side, hvor du kan downloade en printvenlig side, print den ud og hæng den på vaskemaskinen.

Læs også:  Rengøringstips til den unge, der flytter hjemmefra

Andre vasketips fra dig til den unge

Du har sikkert flere vasketips, som du gerne vil videregive til din søn eller datter. Dem kan du overraske dit barn med ved at sende et godt gammeldags brev, så du bliver den første han eller hun modtager post fra. Du kan eksempelvis skrive:

  • Dit tøj må højst ligge en time i vaskemaskinen, inden du hænger det op – ellers kommer det til at lugte, og du skal vaske det igen.
  • Efterlad ikke dit våde sportstøj og håndklæde i sportstasken. Hæng det til tørre eller vask det med det samme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *