Værd at vide om forsikringer til dit barn der flytter hjemmefra

Unge og forsikringer når de flytter hjemmefra

Er det første gang, at dit barn skal have sine egne forsikringer? Det er nok ikke noget, som din søn eller datter sætter ret meget tid af til. Som forælder ved du, at det er utrolig vigtigt at have de rigtige forsikringer. Derfor vil du sikkert gerne være med inde over i form af rådgivning, så de rette forsikringer bliver tegnet.

Hvem er dækket af din indboforsikring?

Det er forskelligt fra forsikringsselskab til forsikringsselskab, hvordan de dækker børn, der flytter hjemmefra. Din egen forsikring dækker muligvis dit barn, hvis han/hun er under 18 eller 21 år og bor alene.

Det er derfor en god idé at undersøge med forsikringsselskabet, om dit barn allerede er dækket af din indboforsikring, inden I giver jer i kast med at finde en forsikring.

Indbo- og ansvarsforsikringen til unge i egen studiebolig

Når du er på udkig efter en indboforsikring, så er den kombineret med en ansvarsforsikring, så dit barn er godt dækket ind.

Ansvarsforsikring er faktisk noget af det vigtigste for hvis dit barn fx er skyld i skader på andre personer eller deres ting, så kan det blive særdeles dyrt, hvis barnet selv skal betale.

Indboforsikringen bør dække alt indbo ved indbrud, hærværk, brand og vandskade. En ansvarsforsikring bør dække, hvis dit barn laver skader på andres ting, eller ved et uheld kommer til at skade en anden person, hvor det er så slemt, at der kommer et erstatningskrav.

Andre forsikringer du bør tænke over

Start med at finde ud af, hvad der er brug for og hvor meget de enkelte forsikringer dækker. Dit barn skal selvfølgelig forsikres, så han eller hun ikke står i en situation, hvor der ikke er nogen dækning.

Husk at sammenlign dækningen på forsikringerne flere af dem indeholder også dækning for ID-tyveri, retshjælp og elektronikforsikring.

Heltidsulykkesforsikring, så er dit barn dækket døgnet rundt, hvis der skulle ske en ulykke – alt fra tandskade til genoptræning, men tag fat i et forsikringsselskab og hør nemmere.

Der er i dag også forsikringsselskaber der tilbyder en “færdig forsikringspakke” til unge mennesker.

Hvilket forsikringsselskab skal I vælge?

For at finde frem til hvilket forsikringsselskab, der har den type forsikring, du har i tankerne, er det en god idé at undersøge, hvad de forskellige selskaber tilbyder. I kan få meget ud af at kigge på internettet og efterfølgende henvende jer til de forsikringsselskaber, I mener er mest interessante.

I skal være opmærksomme på, at nogle forsikringsselskaber tilbyder unge eller studerende flere forsikringer en del billigere. Det kan derfor være en fordel at snakke med flere selskaber for at sammenligne priser, da dit barn herved kan spare en hel del penge.

Har du brug for inspiration vedrørende forsikringer til dit barn, kan du blandt andet tage et kig her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *