Hvor tit vil du kontakte dit barn efter det er flyttet hjemmefra?

Hvor tit vil du kontakte dit barn efter det er flyttet hjemmefra?

Lige fra dit barns fødsel har du været vidende om, at han/hun ikke vil blive hjemme hos dig for evigt. Det er ikke noget, du bekymrer dig om de første mange år, men pludselig er det en realitet. Nu flytter dit barn hjemmefra!

Dit barn er super glad og glæder sig, så det gør du naturligvis også. Men du spekulerer sikkert også over, hvordan I skal holde kontakten, når der ikke længere er brug for dig i dagligdagen.

En ny spændende tid for dit barn

Din søn eller datter skal ud i den store verden og i gang med voksenlivet. Det er en helt ny og spændende tid for dit barn, hvor der bliver travlt med at skabe sig en ny og anderledes hverdag.

Dit barn skal i gang med at være selvstændig, tage ansvar og sine egne beslutninger, finde nye venner og meget andet.

Du føler muligvis, at du bliver efterladt derhjemme og ikke længere kan følge med i dit barns dagligdag på tæt hold som før. Men der er råd for, hvordan I kan holde kontakten, når dit barn flytter hjemmefra.

Læs også:  Forældrene spiller en stor rolle i uddannelsens forløb

Tag en snak om at holde kontakten inden dit barn flytter hjemmefra

Tænk over hvem af jer der der har mest brug for kontakten. Det kan godt være at du føler, dig forladt, hvor imod dit barn starter på et helt nyt kapitel i livet, hvor der er virkelig mange ting at forholde sig til. Og mange nye dennesker han eller hun skal lære at kende. Det kan godt være at kontakten ikke er så stor i starten, ud over “…hvordan gør jeg det mor…” Men glæd dig til den dag, hvor din datter eller søn ringer og siger “ Nu skal du mor…”

Hvis du er meget bekymret for, om I er i stand til at holde kontakten, så tag en snak med dit barn inden flytningen. Snak om hvordan det skal foregå, så alle føler sig glade og trygge.

Måske har du og dit barn ikke helt samme forventninger til kontakten, så husk at der skal være plads til, at både du og dit barn kan være ærlige. I skulle jo nødig ende op med en anstrengt kontakt, som ingen af jer har glæde af.

Læs også:  Hjælp, mit barn flytter hjemmefra for at studere. Få de 5 bedste råd her

Lav aldrig aftaler der ikke kan ændres, som tiden går. Sommetider kan en aftale virke til at være helt fin, men den fungerer måske ikke efter hensigten, når den skal føres ud i praksis.

Her er lidt inspiration til, hvad I kan snakke om:

Hvor tit er det i orden, at du ringer?
Prøv at lave en aftale om, hvor tit I skal snakke sammen. Så kommer du ikke til at være for påtrængende, og dit barn bliver ikke helt skræmt.

Er det en god idé at mødes en gang om måneden?
Måske er det en god idé for jer at aftale, at I mødes én gang om måneden. Her kan I mødes hjemme hos dig (betal eventuelt billetten, hvis I ikke bor tæt på hinanden), og du laver den mad, som dit barn elsker allermest. I kan også vælge, at du besøger den unge, så I kan gå på café, i biografen eller lignende.

Er det ok, at du bare kommer forbi?
Bor I tæt på hinanden, kan det være svært at holde sig væk – i hvert fald i starten. Har dit barn det bedst med, at I aftaler, når du kommer forbi, eller er det i orden, at du kommer rendende, når du er i nærheden? Det er en god idé at snakke om dette på forhånd inden flytningen.

Læs også:  Hjælp, mit barn flytter hjemmefra for at studere. Få de 5 bedste råd her

Hvis du ikke rigtig hører fra dit barn i en periode, så husk dig selv på, at intet nyt er godt nyt! Det er sandsynligvis ikke af ond mening, at dit barn ikke får kontaktet dig – den unge har bare travlt med at finde ud af sin nye tilværelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *